Ruosteenpoisto Alastaro

/Ruosteenpoisto Alastaro

* Pidätämme oikeudet muutoksiin*

Ladataan Tapahtumat

Oy Brandt Ab & Honda Riders of Finland ry järjestävät yhteistyössä ajoharjoittelupäivän:

”Ruosteenpoisto” on keväisin järjestettävä motoristien ajoharjoittelupäivä, joka järjestetään MPEAK- kouluttajien johdolla suljetulla alueella, ajoharjoittelukentällä tai moottoriradalla. Ruosteenpoiston ohjelma on kevytrakenteisempi kuin motoristin peruskurssi.
Ruosteenpoisto on meille motoristeille tarpeellinen harjoittelupäivä, joka palauttaa talven jälkeen ajotuntuman taas nopeasti ennalleen ja kaikki tiedon- ja taidonhankinta kehittävät meitä selviämään taas paremmin liikenteessä. Ruosteenpoisto on tarkoitettu kaikille motoristeille, joilla on omasta mielestään riittävät moottoripyörän perushallintataidot. Ajoharjoitteista voidaan mainita mm. tehokas jarrutus, väistö (työntöohjaus) ja nopea pujottelu. Em. ajoharjoitteet tehdään Paddockin takana alavarikolla.

Ajoharjoittelun (rata-ajon) aikana hidas ja keski-nopea –ryhmät ovat EAK -opastettuja ryhmiä, jolloin Liikenneturvan MPEAK -kouluttajakurssin käyneet EAK-kouluttajat ajavat mukana radalla ja antavat palautetta ja ohjeita ajamisesta, katseen käytöstä, ajolinjoista ja turvallisesta ajamisesta. Hidasryhmä (aloittelijat ja ensikertalaiset) pyritään pitämään mahdollisimman hitaana. Keskiryhmässä ajavat ne, jotka ovat aiemmin ajaneet moottoriradalla tai kyseisellä moottoriradalla.
Nopea ryhmä (ns. vapaata ajoharjoittelua) ajavat radalla omalla vastuullaan. Tällöin kyse ei ole EAK opastetusta ryhmästä.

Kaikilla moottoripyörillä tulee olla voimassa oleva liikennevakuutus. Lisäksi osallistujien tulee varmistaa itse vakuutusyhtiöistään vapaaehtoisten kaskovakuutusten voimassaolo. Oheisen ohjelmarungon voi laittaa kyselyn liitteeksi. Tutustu myös HRoF ajoharjoittelusääntöihin nettisivuillamme www.hondariders.fi / Turvallisuus ja koulutus / Ajoharjoittelu

Päivän osallistumismaksun voit maksaa myös paikan päällä, mutta hinta on eri kuin ennakkoon ilmoittautuneena ja maksettuna. Ennakkoon ilmoittautuneena ilmoittautumisautomaatin kautta ja kerhon tilille maksettuna hinta 20 euroa (ennakkoilmoittautuminen mahdollista to 9.5.2019 saakka), sen jälkeen vain paikan päällä käteisellä 40 euroa.

Tietoa radasta: http://www.alastarocircuit.fi/

Päivän ohjelma (ruokailut ja tauot kullekin sopivassa välissä)

klo 9.00 – 10.00 Ilmoittautuminen ratakahvilassa ja ryhmäjako

klo 10.00 – 12.00 Ajoharjoitteita Alavarikolla Paddockin takana (mm. tehokas jarrutus, väistö (työntöohjaus) ja nopea pujottelu)

klo 12.30 Päivän info (pakollinen kaikille osallistujille) radan lähtöportin luona
klo 13.00 – 18.00 Ajoharjoittelua moottoriradalla (20 min kerrallaan / ryhmä)

Nopea ryhmä 00-20 – Keski-nopea ryhmä 20-40 – Hidas ryhmä 40-00